Ekowall

Een loods op industrieterrein De Vunt in Holsbeek is gisterenochtend rond 4 uur uitgebrand. De eigenaar van het pand, die in zijn zaak overnachtte, bleef gelukkig ongedeerd.
ANDREAS DE PRYCKER
Miroslav Jozefciak. – Vertommen Miroslav Jozefciak. – Vertommen

“Wij kregen rond iets voor 4 uur ’s nachts de oproep van een man die een geluid had gehoord dat leek op een ontploffing. De man die ons had opgeroepen, had iets verdachts geroken”, klinkt het bij de Leuvense brandweer. Of dat ook de man was die aan de voorkant van zijn pad overnachtte, is niet duidelijk. “Wij hebben het vuur gecontroleerd laten uitbranden. Het achterste deel van de loods is volledig uitgebrand. ’s Morgens zijn we nog eens gaan nablussen”, aldus de brandweer.

Instortingsgevaar

Een deel van de loods was eigendom van een privépersoon, die in zijn vrije tijd deelneemt aan rallyraces in de woestijn, en deed voornamelijk dienst als reparatiegarage. De ruimte stond vol met carrosserie, velgen en ander dergelijk materiaal. Er stonden ook een drietal voertuigen in de loods, voornamelijk 4×4’s. Deze gingen in vlammen op. Er heerste ook lange tijd instortingsgevaar in dit gedeelte van het gebouw, aangezien ook een deel van het dak uitbrandde.

Zware klap

Aan de andere kant van het gebouw is de firma Ekowall gevestigd: een firma die al meerdere jaren werkzaam is als onderaannemer in de bouwsector en gespecialiseerd is in funderingen, houtskeletbouw, metselwerken en dakwerken. Zij zitten al zo’n drie jaar in De Vunt.

Ekowall

Zaakvoerder Miroslav Jozefciak en werknemer Kris Vandermeulen waren onder de indruk. “Onze opslagplaats met hout en isolatiemateriaal is volledig opgebrand. Ook onze kantoorruimte is volledig onbruikbaar. Gelukkig zijn wij hiervoor verzekerd”, klinkt het. Maar de twee mannen blijven de moed er in houden. “Het is een zware klap, maar wij moeten gewoon door. Onze werkmannen zijn vandaag gewoon gaan werken. Er zal wel een beetje oponthoud zijn, maar al bij al valt dat goed mee”, vertellen Miroslav en Kris.

Het parket vorderde een branddeskundige, een branddetectiehond en het labo om de oorzaak van de brand te achterhalen. Voorlopig zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet.

Om 12 uur gisterenmiddag werd een gedeelte van het gebouw vrijgegeven en konden de betrokken partijen een kijkje gaan nemen.

Dit artikel vind je terug op HLN op volgende link.