NEW FORD PUMA VERKRIJGBAAR VANAF BEGIN 2020

Ontworpen om het maximum uit uw moderne leven te halen. Met een innovatief design waarbij de mens centraal staat, gedurfde SUV-vormgeving van het exterieur en een geavanceerde Mild Hybrid aandrijflijn: Ford Puma zoekt uw aandacht niet – hij eist het stilletjes.

Technologie die van rijden een genot maakt

De Ford Puma heeft een reeks innovatieve functies die ontworpen zijn om uw rijplezier te verbeteren. Zoals selecteerbare rijmodi en Ford Co-Pilot360, een indrukwekkende set hulptechnologieën die samenwerken als ondersteuning tijdens het accelereren, remmen en zelfs sturen. Deze omvatten Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Assist en Evasive Steering Assist, die allemaal de weg voor u in de gaten houden en u waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Rijervaring

De Ford Puma heeft een reeks innovatieve functies die ontworpen zijn om uw rijplezier te verbeteren. Zoals selecteerbare rijmodi en Ford Co-Pilot360, een indrukwekkende set hulptechnologieën die samenwerken als ondersteuning tijdens het accelereren, remmen en zelfs sturen. Deze omvatten Adaptive Cruise Control, Pre-Collision Assist en Evasive Steering Assist, die allemaal de weg voor u in de gaten houden en u waarschuwen voor mogelijke gevaren.

Uw persoonlijke rijassistent

Ford Co-Pilot360 combineert een aantal technologieën die samen uw rijervaring nog comfortabeler en aangenamer maken. Zo past Adaptive Cruise Control automatisch uw cruisecontrolsnelheid aan uw voorligger aan. Het systeem kan zelfs snelheidsborden herkennen en de snelheid van uw cruisecontrol overeenkomstig aanpassen.

Ford Puma driving in city

Een slimmere cruisecontrol

Adaptive Cruise Control past uw cruisecontrolsnelheid aan uw voorligger aan. Voer de gewenste snelheid en afstand tot de auto voor u in en Adaptive Cruise Control behoudt automatisch de ingestelde afstand wanneer de gewenste constante snelheid vanwege verkeersomstandigheden niet kan worden aangehouden.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view

Meer stuurrespons in noodsituaties

Emergency Steering Assist helpt u om rond stilstaande of langzamere voertuigen te rijden, zodat botsingen worden vermeden. Het systeem maakt gebruik van radar en een camera om langzamer bewegende en stilstaande voertuigen te detecteren en biedt stuurondersteuning om een voertuig te vermijden als er een botsing dreigt. De technologie wordt geactiveerd als er onvoldoende ruimte is om een botsing te voorkomen door te remmen en u een ontwijkend manoeuvre inzet.

Ford Puma interior detail of dashboard

Rijdynamiek op uw maat

Personaliseer uw rijervaring met instelbare rijmodi door de gasrespons, het stuurgedrag en zelfs het schakelen van de Puma aan te passen aan uw rijstijl. Er zijn vijf verschillende modi, waaronder Normal, ECO, Sport, Slippery en Trail. De belangrijkste informatie die wordt weergegeven via het 12,3” digitaal instrumentenpaneel verandert tussen unieke kleurenthema’s volgens de rijmodus die u hebt geselecteerd.

Ford Puma selectable drive mode close up

Eenvoudig parkeren …

Paaltjes, fietsen, lage muurtjes … De achteruitrijcamera toont alle obstakels achter u, op een ingebouwd scherm in de middenconsole. Het systeem brengt niet alleen moeilijk zichtbare voorwerpen in beeld, het tekent ook virtuele lijnen waarmee u gemakkelijker parkeert, zelfs in de kleinste plaatsen. De camera schakelt automatisch in wanneer u de auto in achteruit zet.

Ford Puma detail on SYNC 3

… of laat de Puma gewoon zelf parkeren

Parkeren in een drukke straat of een krappe ruimte kan lastig zijn. Maar dankzij Active Park Assist maakt de Ford Puma het eenvoudiger dan u ooit voor mogelijk hield. Eenmaal geactiveerd, kan het systeem een geschikte parkeerplaats vinden en u vervolgens automatisch erin sturen. Hij kan u ook uit de parkeerplaatsen helpen manoeuvreren. U hoeft enkel het gaspedaal, de rem en versnellingen te bedienen.

Ford Puma parked near the pavement

Een paar extra ogen

Het Blind Spot Information System maakt gebruik van radarsensoren om auto’s te zien die zich in de dode hoek kunnen bevinden. Ze bevinden zich aan beide zijden van uw Puma en waarschuwen u met een oranje lampje dat duidelijk zichtbaar is in de zijspiegel.

 Ford Puma detail on the side door mirror

Kijkt uit voor voertuigen terwijl u achteruitrijdt

Cross Traffic Alert maakt deel uit van het Blind Spot Information System. Wanneer u achteruit een parkeerplek verlaat en beperkte zichtbaarheid hebt van de verkeerssituatie, kan Cross Traffic Alert tegemoetkomende voertuigen detecteren en een waarschuwing laten horen. De technologie activeert ook een licht in de buitenspiegel (links of rechts, afhankelijk van de richting van het tegemoetkomend verkeer).

 Ford Puma shown reversing from birds eye view with traffic alert on

Ziet de verkeersborden die u misschien mist

Of de verkeerstekens aan de zijkant van de weg staan of erboven geplaatst zijn, of ze tijdelijk of permanent zijn, Traffic Sign Recognition kan ze identificeren. De pictogrammen voor maximumsnelheden en niet-inhaaltekens worden weergegeven op het instrumentenpaneel en waarschuwen u voor wijzigende beperkingen. Ford Puma close up on cluster indicating traffic sign