We proberen onze koersen meestal goed op voorhand te plannen, supporters en symphatisanten kunnen dan ook steeds op Dante zijn site terecht om te zien waar hij de volgende week gaat rijden.
Maar ik heb soms een flauw vermoeden dat er sommige andere mensen nog handig gebruik maken van zijn kalender, of is het toeval? Koersen in Herenthout staat voor vlammen op een klein parcours van ongeveer 1km3, techniek moet je hier niet hebben, snelle benen daarentegen kan je hier goed gebruiken. Een bospassage en wat bochten door de weide, hier kom je geen meter verval tegen. Het parcours is in al die jaren dan ook nog niet veranderd, ze zouden er nochtans een mooie lange en brede zandstrook in kunnen voorzien, want dat is wel aanwezig. Maar de plaatselijke ruiterclub zal dit misschien niet zien zitten. Wat betreft de start, deze is mooi breed op een asfalt baan, 50m en dan opdraaien naar links op een een breed grasperk, waar plaats genoeg is om te passeren, daarna wordt het iets moeilijker maar heb je toch nog voldoende plaats. Dante vond dat je hier overal kon paseren.

Er was vandaag wel een pak volk aanwezig, niet verwonderlijk er waren immers maar 2 crossen, hier in Herenthout en eentje in Beernem. Dante had al bewezen dat hij op een zwaar parcours wel zijn mannetje kon staan, maar of hij met de power in zijn benen het verschil zou kunnen maken op een snel parcours was nog af te wachten. Ik verwachte een spannende wedstrijd, met een kopgroep waar alle favorieten zouden inzitten en waar het verschil misschien werd gemaakt in de laatste ronde. 47 renners, dat is dus hopen op een goede lottrekking, jammer genoeg stond hij halverwege het peloton, op de eerste rij stond Luca Van Hout, je wist toen meteen hoe laat het was. De gas zou opengaan van in het begin. Hopelijk kon hij zonder al teveel problemen opschuiven naar vanvoor en daarmee al niet teveel pijlen verschieten. Zijn start was niet super, maar je moet natuurlijk ook plaats vinden om te passeren, toen ze uit het bos kwamen was hij al goed opgeschoten. Hij draaide rond de achtste plaats de weide op onder aanvoering van Luca Van Hout.

Maar op de weide versnelde Dante meteen, in elke bocht ging hij buitenom en kon zo iedereen passeren, bij het ingaan van ronde 2 kon hij meteen als leider te beginnen aan de volgende rondjes. Het waren goei boterhammen met choco denk ik, want hij versnelde op het rechte stuk en reed ronde bij ronde verder weg op zijn eerste achtervolgers. Het ging allemaal ogenschijnlijk vrij makkelijk, achter hem werd er hard gestreden voor de overige podiumplaatsen. Luca, had de rol moeten lossen. Flore Wien, Pieter Van Laer en Tommy Laeremans gingen onder hun uitmaken wie 2 en 3 zou worden. Uiteindelijk won Pieter in de spurt, zowel Tommy als Flore waren ontgoocheld want Pieter had geen enkele meter kop gedaan. Dante had uiteindelijk een gat van 40 sec. bij elkaar gereden en hij was zelf verbaasd dat het zo makkelijk ging.

Hij rijd beter dan vorig jaar volgens mij, schakelt iets beter, voelt al beter aan met welke bandendruk hij moet rijden, trekt makkelijker op. Allemaal kleine puntjes waar hij op vooruit gegaan is, soms rijd hij nog wel iets te groot, maar dat zal ook wel beteren met de jaren.
Alle foto’s vindt je op volgende link.