Vorig jaar vond in Hoegaarden het Kampioenschap Van Vlaanderen plaats, daar pakte Dante toen de trui. En aangezien dat de organisatie daar dik in orde was en het parcours te catalogeren valt onder één van de beteren zware crossen, zakten we uiteraard terug af naar Hoegaarden. De hele week had het goed geregend dus slijk ging het er sowieso zijn, dit in combinatie met een mooie helling en verschillende ondergronden, maakt het dat de sterkste hier zonder pech sowieso ging winnen. Voor alle zekerheid, had ik vandaag maar de banden en bandendruk gekozen.

Jammer dat er wel niet veel renners present waren, maar je had morgen ook in Wuustwezel het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen. Ik begrijp overigens nog altijd niet waarom dat deze provinciale Kampioenschappen niet op één en dezelfde dag worden gereden in elke provincie. Zijne maat Flore Wienen was ook naar Hoegaarden afgezakt, het parcours was immers de ideale repetitie voor het BK. Gelukkig hadden onze twee Nederlandse vrienden ook de weg gevonden naar Hoegaarden, het ging nog een spannende race worden.

Echter na 1 ronde was het al vlug duidelijk, Dante bleef ditmaal overal op zijn fiets zitten en kon ronde na ronde vrij makkelijk wegrijden. Hij had er plezier in vandaag, alleen had hij wat last van de koude. Het was dan ook de enige met korte broek en korte mouwen. Jammer genoeg ….. ik zal er maar niet over beginnen. Tegen volgende week misschien dan toch maar armstukken en beenstukken aandoen?

Voor plaats 2 en 3 werd er wel hard gestreden, uiteindelijk maakte Flore het af in de spurt. Onze Nederlandse vrienden werden mooi derde en vierde. Volgende week rijden we richting Mol en dan hopen we de week erna nog eens 1 keer goed te kunnen knallen op het BK te Landskouter.
Alle foto’s vindt je hier.

Cyclocross Hoegaarden 2016 from Dirk Coremans on Vimeo.