19 juli Bois Des Reves te Ottignies, de eerste grote afspraak van het jaar. Zoals steeds de laatste jaren kan Dante niets meer winnen, echter alleen maar verliezen. Maar dit parcours was wel iets voor hem, technisch, zwaar en veel klimmen, en geweldige afdalingen …. dan zou het toch moeten lukken. het Bois des Reves was een parcours voor lichtgewichten of voor beren, uiteindelijk gingen de beren met de titels lopen.

Het was moeilijker dan verwacht, Arnoud Delie was in sterke doen. Zijn tactisch plannetje klopte helemaal, gewoon volgen en proberen in de afdalingen als eerste naar beneden te komen. Dante kan nu éénmaal technisch en snel naar beneden fietsen. Het was dan ook spijtig te noemen dat de regenval van zaterdagnacht het parcours zo had beschadigd dat er een alternatieve afdaling kwam, veel makkelijker en dus minder technisch. Zonder veel moeite zou Dante daar sowieso het verschil kunnen maken, zij het niet dat Arnoud tot tweemaal toe als eerste naar beneden kwam.Ik werd bijna zot, achteraf bleek Dante, de koppige ezel, steeds over de boomwortelpartij binnenkant bocht bergop te rijden op het laatste steile stuk voor deze afdaling …. wat hem in de opwarming nog lukte, lukte nu niet meer en hij stond dus te voet, maar dan toch blijven proberen, karakter maar niet verstandig.

Dante was met Arnoud na de aanloopronde al een heel eind weggereden van de eerste achtervolgers, daar heeft Ibe Delbare steeds op plaats drie gereden tot in de laatste ronde hij een klop kreeg van de oh zo gevreesde hamer. Want dit was ongetwijfeld het zwaarste parcours dat Dante al had gefietst. Met nog één ronde te gaan hing Arnoud nog steeds in het wiel Van Dante, met tweeën naar de meet gaan is altijd risicovol en zeker met Arnoud, de regerende Belgisch Kampioen op de weg en spurtbom.

Maar uiteindelijk ontbond Dante zijn duivels in de laatste ronde, en trok hij stevig door bergop. Hij was stik kapot, nam 20m maar bleef doorzetten op de steilste stukken. Als hij met 20m zou kunnen beginnen aan de afdaling was hij gewonnen, 20m werd al gauw 100m, uiteindelijk won Dante nog vlot. Hij had 1 minuut voorsprong op Arnoud Delie en 2min32 op de verrassende maar verdiende nummer 3, Jarne Vandersteen.

Hij mag het van mij in het vervolg wat minder spannend maken en hoeft niet meer te wachten tot de laatste ronde. Had hij steeds als eerste naar benden gekomen was de wedstrijd misschien wat vroeger beslist. Maar hij heeft het weer prachtig gedaan, hij volgt zichzelf op als Kampioen Van Belgie. Ploegmaten Lance Bruynseels werd knap 6de, Ward Hubs 7de en Yorben Lauryssen 18de. Lukas werd bij de 14 jaren verdiend Belgisch Kampioen en zo had Kalas 2 mooie truien om naar huis te nemen. Het was een mooie bezetting van de groen mannen in alle categorieën. Dinsdag is het weer koersen geblazen, want Dante is geselecteerd voor het Kampioenschap van Vlaanderen op de weg, …. bad timing En normaal had ik nu nog wat woorden neergepend, maar we zullen het maar laten ….. We worden oud denk ik.

Proficiat zoon, knap gereden en bedankt Arnoud om er zo’n mooie wedstrijd van te maken.
Filmpje vindt je hier onder, de foto …. ik heb van bijna al wedstrijden foto’s genomen dus nog even geduld.

BK Ottignies 2015 from Dirk Coremans on Vimeo.