De laatste wedstrijd van Dante zijn cyclocross seizoen vindt plaats te Nieuwrode en er word dan ook gestreden voor de trui van Vlaams-Brabant. Nieuwrode een dorpje bekend van het Schlagerfestival van “Alle Belgen” en een dorpje kortbij huis. Zijn laatste wedstrijd word dan meteen een thuiswedstrijd. Het voordeel van een thuiswedstrijd is dat er meteen een pak bekenden komen supporteren, mensen die anders de verre verplaatsingen niet zien zitten, maar toch Dante volgen via zijn site en Facebook. De wedstrijd werd dus ingericht door de supportersclub van “Alle Belgen” onder supervisie van Wim Dejonghe.

het parcours gelegen op een flank is feitelijk een weidecross, met veel draaien en keren, maar ze moeten wel 2x de lichtlopende helling op, er zijn balkjes voorzien, maar jammer genoeg hadden ze dit jaar de “gracht” passage eruit gelaten. Er zat dus niet veel in, de weergoden waren het met deze stelling ook eens. Zij zorgden voor de nodige sneeuwbuien wat op de dag van de wedstrijd resulteerde in een sneeuwcross, voorzien van het nodig slijk. Licht lopend bergop werd meteen stoempen bergop.

Er was geen enkel andere koers dit weekend, er werd dus een pak volk verwacht. Hopelijk gingen ze met dit provinciaal geen lotje trek doen voor de start, hopelijk zouden ze starten volgens ranking. En dit gebeurde dan ook, zodoende stonden de 2 grootste kanshebbers voor de titel op de eerste rij, Dante en Thibeau. Wat wel weer nieuw was, is dat men niet mocht kiezen waar men ging staan. Dante werd als eerste naar vanvoor geroepen en moest plaatsnemen naast de nadarhekken. Ik weet niet wat hier de bedoeling van was.

Bij de start nam Dante meteen de kop met in zijn wiel Thibeau, zo doken ze ook het veld in. Alles werd meteen op een lint gezet, maar bij het ingaan van de tweede ronde was er toch een kopgroep ontstaan van een 6-tal renners. Dante voerde het tempo op, door het slijk werden er een paar foutjes gemaakt achter hem en hij had 2m. En 2m werd 10m, en dan weet je, de vogel is gaan vliegen. Achter hem was het wel spannend met wisselende posities, Lennert Belmans, Yorban Lauryssen en Thibeau Nijs wisselde regelmatig van positie. uiteindelijk trok Thibeau het laken naar zich toe en kon wegrijden van de rest van de achtervolgers. hij ging nog op zoek naar Dante en kwam nog aardig dicht terug in zijn buurt. Maar de laatste ronde was er duidelijk teveel aan en Dante liep weer verder weg.

Grote hilariteit aan de meet, Dante was aan zijn laatste ronde bezig, maar toen hij over de meet kwam, stond er nog steeds een bordje “nog één ronde”. Blijkbaar hadden de mannen met de vlag en de speaker het niet in de mot. Nu hij draagt een Belgisch truitje, rijd meestal vooraan en is dus ook niet zo’n onbekende voor die gasten. Maar hij werd niet afgevlagd, en zoals hij van zijne pa geleerd heeft, ge blijft rijden tot ze u afvlaggen. dus hij deed er nog maar een rondje bij. Echter alle toeschouwers hadden het wel in de mot, de volgende renners werden dus afgevlagd terwijl Dante nog een rondje aan het rijden was.

Hij kon er uiteindelijk nog mee lachen, en volgde zichzelf op als provinciaal Kampioen, Thibeau Nys werd knap tweede en Lennert Belmans kwam als derde over de meet. Op het podium van Vlaams-Brabant mocht Jetze Van Kampenhout nog de bronzen medaille in ontvangst nemen. Allemaal gewezen ploegmaten op het podium en nog steeds goede vrienden. De bloemen gingen naar Liesbeth, zij mocht immers de vorige jaren ook steeds de bloemen mee naar huis nemen van Dante. Tradities zijn er om in ere te houden.

Op volgende link vindt je alle foto’s.
Voorlopig wordt er niet meer gekoerst, misschien rijden we nog één wedstrijd te Eksel, Lares is daar hoofdsponsor, maar dan zijn we net terug van skivakantie. We zullen wel zien en anders word de volgende wedstrijd gereden op een mountainbike. Bij deze bedanken we nog eens alle supporters die met grote getallen waren opgedaagd, altijd leuk.

 

Cyclocross Nieuwrode 2016 from Dirk Coremans on Vimeo.