Eén van de doelen de we in het begin van het jaar hadden vooropgesteld was het BK mountainbike te Ottignies in Les Bois Des Reves. Een prachtige locatie en een prachtig parcours, zwaar en technisch en dankzij de organisatie van Les Blanc Gillets een topwedstrijd. Het was ook meteen 3 weken geleden dat hij nog gekoerst had, de laatste mtb wedstrijd te Paal hadden we laten links liggen om zo op vakantie te vertrekken en daar wat te gaan trainen en te ontspannen. Hij zou zeker uitgerust en aan de start verschijnen, maar we hadden ook wat bergjes verslonden op vakantie, alhoewel volgens Len Dejonghe heeft hij meer ijskreem verslonden, 19 Banana Splits, ….. zoveel bergen hebben we niet gedaan.

Hij stond aan de start met zijn Ridley Ignite CL9, een topfiets, de grootste concurrent was Ward Huybs die strande in de andere wedstrijden steevast op een 2de plaats, behalve hier in Ottignies daar won hij ….. maar de omstandigheden waren destijds net iets anders. Dante was volledig gemotiveerd, stress heeft hij raar of zelden. Alles was in orde, er heerste licht paniek bij d opa want hij was niet zonder kleerscheuren vanuit vakantie terug gekeerd, zijn bekken stonden weer scheef en zijn kuit was wat gevoelig. Gelukkig konden we terecht bij Kristel Coremans en kleine Coremans was race ready.

De start was lang en meteen bergop met na de eerste bocht nog eens een knik met een steiler stuk, ideaal om meteen aan te vallen en alles uit elkaar te rijden. Ward reed op kop, Dante versnelde en de enige die nog meekon was Arnoud Delie. Ward verloor wat plaatsen en tot overmaat van ramp ging zijn ketting eraf in de afdaling, dit gebeurde overigens nog 2x. Dante trok meteen goed door van de eerste ronde en iets later moest Arnoud ook lossen en zo kon Tante onbedreigd naar zijn 7de Belgische Titel rijden. 3x cyclocross, 3x tijdrijden en 1x dit jaar Belgisch Kampioen tijdrijden. Als je er even rustig over nadenkt, vrij indrukwekkend, gelukkig blijft hij met zijn voetjes op de grond.

Uiteindelijk vocht Ward zich in de wedstrijd nog terug naar de tweede plaats en Arnoud Delie strandde op plaats 3. Het was mijn prognose van de wedstrijd deze uitslag, enkel het verloop van de wedstrijd had ik zo niet verwacht, door de problemen van Ward had dante vrij vlug een comfortabele voorsprong. Gelukkig bleef hij gespaard van pech want zowel woensdag als vrijdag was hij telkens plat gereden.

Wij bedanken bij deze al onze persoonlijke lokale sponsors en natuurlijk Lares Doltcini voor het nodige vertrouwen en ondersteuning. Maar vooral de mannen in de technische zone’s Bert en Jeffrey en de supporters. Donderdag is er nog het Kampioenschap Van Vlaanderen op de weg, benieuwd of de beentjes dan gerecupereerd zijn en de dag nadien vertrekken we naar Frankrijk. Hij namelijk geselecteerd voor de Nationale ploeg om daar te gaan deelnemen aan de TFJV. Daarna ligt de focus op het veldrijden, in augustus zal hij nog wel deelnemen aan een paar MTB wedstrijden echter eens september zal je hem niet mer zien op de MTB. Hij heeft alle wedstrijden in de Kids Challenge al gewonnen, maar de trui van Kampioen Van Vlaanderen en Kampioen van Vlaams Brabant zal voor iemand anders zijn.
Alle foto’s vindt je hier.

BK Ottignies 2016 from Dirk Coremans on Vimeo.