De wedstrijd te Kleine-Brogel beloofde zoals vorig jaar vooral veel spanning. Vorig jaar bleven ze immers met 10 renners voorop bijna heel de koers, het was toen wel warm en droog en de renners hadden toen heel veel last van het stof. Echter dit jaar had het goed geregend, aan zuurstof dus geen gebrek. Grote afwezigen waren Flore Wienen en Arnoud Delie, beide gingen de dag nadien een wegwedstrijd rijden.

We kunnen niet veel zeggen over de wedstrijd, in Kleine-Brogel is het kronkelen geblazen met nu en dan een recht stuk, geen enkele meter hoogteverschil. Dus je zou denken, wegrijden word hier een probleem. Echter Dante had blijkbaar een superdag. Bij de start gingen ploegmaten Ward Huybs en Lucas hem nog vooraf, echter na één ronde was de wedstrijd al gereden. Dante had al een kloof geslagen van meer dan 30 sec. en ogenschijnlijk zonder al teveel moeite. Grappen en grollen maken tegen iedereen als hij passeerde, lachen en spelen. En zijn gezicht was hoegenaamd niet vertekend. De twee ploegmaten hadden zich ook meteen afgescheiden van de rest van de bende en het moest al serieus verkeerd lopen of het podium zou bestaan uit enkel Kalas renners. Lucas en Ward bleven bijeen, en uiteindelijk in de spurt moest Ward zijn meerdere erkennen in Lucas. Het Kalas feestje was bijna compleet want Lance strandde op enkele meters van de 4de plaats.

Trainers en voorzitter zagen dat het goed was. Volgende koers gaat hoogstwaarschijnlijk een wegkoers worden, maar waar dat weten we nog niet. Hij mag dit zelf bepalen en beslissen, ben eens benieuwd of hij dit jaar nu beter zijn plan gaat trekken in de spurt en wat slimmer gaat rijden. Want rijden doen ze jammer genoeg niet echt op die wegkoersen.

Alle foto’s vindt je hier.

Kleine Brogel 2015 from Dirk Coremans on Vimeo.