Na de bewogen afgelopen weken was ik benieuwd wat Dante ging doen op de Kids Challenge te Pepingen. Aangezien ikzelf een rugoperatie had ondergaan wist ik zelfs nog niet of ik kon komen supporteren. En tot nu toe had ik nog maar één wedstrijd gemist van mijn zoon, …. toen lag ik ook in het ziekenhuis. Bert was, zoals steeds, mijn redder in nood en hij zou samen met Dante afzakken naar Pepingen. Ik zou hopelijk zonder al te veel pijn later afzakken naar de wedstrijd.

Op zich zag ik het wel zitten, zijn kop stond terug goed, en zijn kracht, fysiek en stuurvaardigheid zouden niet ineens weg zijn. Het was afwachten hoe hij met zijn nieuwe fiets de Ridley Ignite CSL 9, het topmodel bij Ridley, zou rijden. Maar we hadden deze fiets bij onze sponsor Tim Dejonghe laten afstellen, Bikefitting Bike Power, en hij zat er als gegoten op. Dit parcours zou enkel maar voordelen bieden met een 29′, hij heeft immers de kracht en de snelheid om die grote wielen rond te krijgen. Pepingen is voorzien van brede boulevards met de nodige hoogtemeters en een fantastische start bergop, waarom deze wedstrijd nog altijd niet gepland staat als opener van de kalender is mij een raadsel, zonder afbreuk te doen voor de prima organisatie te Dessel. Maar hier kan iedereen makkelijk opschuiven tov Dessel.

Alle beren waren aanwezig, ik was dan ook benieuwd waar de eerstejaars zouden stranden. De start bergop werd niet meteen vol naar omhoog gereden, er stond dan ook redelijk wat wind, maar de snelheid lag hoog genoeg om alles op een lint te trekken. Een 8-tal renners hadden zich lichtjes afgescheiden, maar er werd nog gezapig gefietst. Bij de 2de ronde was het al een ander verhaal, Dante op kop, Flore Wienen en Ward Huybs in het wiel, en dan was er meteen een gat, echter van Arnoud Delie was geen sprake meer. Hij was blijkbaar uitgevallen met kettingproblemen, jammer. In de 2de ronde ging het tempo omhoog en Flore kon nog net zijn karretje aanhangen bij Dante op het asfaltstuk. De mannen legde zich plat en Ward was op achtervolgen aangewezen, in de volgende ronde zat Flore nog in het wiel, maar bergop kreeg hij het moeilijk en moest hij het wiel van Dante lossen, die gewoon zijn tempo bleef aanhouden. Ward had inmiddels zijn tweede adem gevonden en reed in de laatste ronde naar en over Flore.

Dante reed gecontroleerd de wedstrijd uit en won zo meteen de tweede manche van de Kids Challenge, Ward werd knap tweede en Flore had nog redelijk wat tijd verloren in de laatste ronde, net een ronde teveel. Het verschil met de rest van de bende was aanzienlijk groot. Momenteel steken er er twee renners bovenuit, het word afwachten of dat ze deze lijn kunnen doortrekken tot op het einde van het seizoen. Wat betreft de nieuwe Ridley, volgens Dante is dit de beste mtb waar ooit hij al mee gereden heeft. Nu vertrekt hij op mtb stage tot vrijdag, hopelijk zijn zijn benen nog wat fris voor zaterdag want dan is er de volgende manche van de MTB Kids Challenge te Kleine Brogel. En dan kan hij nog een paar dagen rusten want op 5 april is er het provinciaal Kampioenschap tijdrijden. We zijn benieuwd.
Bij deze wil ik iedereen nog eens bedanken voor de bemoedigende woorden en toffe berichten na Ottignies, maar zoals je ziet alles komt goed.

Foto’s vind je hier.

MTB Pepingen from Dirk Coremans on Vimeo.