Traditiegetrouw gaat het MTB seizoen van start te Dessel op en rond het Joel Smets bmx parcours. Zoals je weet rijden er steeds 2 leeftijden bij elkaar bij het mountainbiken, dit jaar rijd dante dus tegen de jonge gasten. We waren benieuwd, de eerste koers met dikke banden. Hij had dit jaar nog de koers te Hamme en het provinciaal kampioenschap gereden met zijn cyclocross, daarna was het rusten geblazen en uitzien naar de eerste mtb confrontatie van het jaar.

De conditie is nog niet super, maar onze kleine blijft maar groeien en is inmiddels een serieuze beer geworden. Maar er zijn nog beren die zouden meedoen, in totaal 5 grote gasten die kunnen fietsen en dan moest er natuurlijk ook nog rekening gehouden worden met de top 5 van de jonge garde. Als winnaar van het klassement vorig jaar mocht Dante als eerste aanschuiven te Dessel, er werd immers gestart volgens het klassement van vorig jaar bij de Kids Challenge. De grote tenoren stonden bijna allemaal vooraan met uitzondering van Arnoud Delie en Flore Wienen, zij stonden ergens midden in het pak. Voorbij steken is hier niet gemakkelijk met alle singletracks, we waren dus benieuwd hoe ver ze zouden kunnen oprukken en hoe snel. Maar ze stonden wel met 88 renners aan de start dus het zou een hele opgave worden.

Zoals steeds starten ze in het mountainbiken alsof ze maar 100m moeten rijden, Dante was op kop weg met in het wiel Wibe en Ward. Na een 1/2 ronde trok was er een aanzienlijk gat op de rest van de bende onder leiding van Daan. Echter een ronde later werd het gat nog een pak groter en je kon er van op aan dat het podium al weg was. Ibe moest echte vooraan de rol lossen, de passages tussen de bomen gingen net iets te snel; dante was op kop vertrokken en blijf aan de leiding rijden, Ward volge knap op het wiel, op de technische stukken moest hij een gaatje laten maar kon dit steeds terug goed maken; Tot in d voorlaatste ronde, toen had Dante een gat van een dikke 10m en hij liet ward niet meer terug komen. maar het was moeilijk om van ward weg te rijden, de vele gedubbelden op dit smalle parcours maakten waren dan een bijkomstig euvel. Normaal gaan ze bij het mountainbiken mooi aan de kant, vandaag zaten blijkbaar sommige vol van adrenaline en duurde het net iets langer. Maar 88 renners op dt rondje is teveel van het goede.

Dante won zo zijn eerste mtb wedstrijd van het jaar, maar vlot ging het nog niet. Alhoewel, buiten een sterke Ward die op een 10-tal meter volgende was het lang wachten op nummer 3. maar we moeten dan ook vermelden dat Arnoud en Flore een prachtige inhaalrace reden. Ik ben benieuwd voor in Pepingen, daar is het breed en daar starten ze allemaal op de eerste startrij. De jongere garde kon zich ditmaal niet nestelen vooraan, maar wat niet is kan nog komen.
Volgende week gaat Dante rijden in de Kids Trophy, een klassement waar hij vorig jaar niet aan deelnam, maar de focus ligt dit jaar net iets anders, dus zal hij volgende week zaterdag starten. daar zal hij vanop de laatste rij moeten starten en zal Arnoud op de eerste rij vertrekken, ik ben benieuwd of hij daar kan opschuiven tot een podiumplek. En ik ben dan ook benieuwd of de lichtgewichten voordeel gaan halen op dit zwaar en pittig parcours. Dessel was een snelle wedstrijd, in Ottignies is het klimmen geblazen en technisch.

Maar het seizoen is toch weer goed begonnen.
Alle foto’s vind je hier.

MTB Dessel 2016 from Dirk Coremans on Vimeo.