De eerste cross van het nieuwe jaar en dan nog voor een nieuwe ploeg is altijd iets speciaal, zeker als je dan weet dat de wedstrijd plaats vindt te Hamme. De thuisbasis van Lares Doltcini en grote bezieler achter de ploeg Jurgen Mettepenninge. Als de “patron” dan ook nog de moeite doet om even een aspiranten wedstrijd mee te pikken dan weet je meteen dat Dante meer dan ooit de wedstrijd winnend wou afsluiten.
Maar het was nu niet dat er “Slekken” aanwezig waren, tegenstand zou hij sowieso krijgen op het overigens mooi uitgetekend parcours. Er zat zo een beetje vanalles in, een zandbak, een trap, schuine en glibberige kanten, en nog een brug voorzien van 2 trappen en niet te vergeten door de regenval was het parcours voorzien van het nodige slijk.

Bert Van Cleynenbreugel was ook aanwezig, zijn stagecontract bij BKCP loopt op zijn eind en zo kan hij meteen bij ons beginnen, we hebben hem uiteraard meteen van de juiste kleuren voorzien. Dante had nummer 1 en mocht op de eerste rij starten, ze vertrokken op het gras, 20m, meteen rechtsom draaien en door de zandbak, nog eens 30m en dan meteen de brug op met de 2 trappen. En daar kon hij meteen al het verschil maken, iedereen stapte af, onze mountainbiker sprong gewoon tot op de tweede trap. Ex-ploegmaat Yorben Laureyssen liet echter niet begaan en volgde op 6 sec. Overigens is Yorben de leider van het plaatselijk klassement , maar wat nog belangrijker is beide kunnen het nog steeds goed vinden met elkaar, een andere trui maakt geen verschil. Ik was nog aan het lachen met zijn pa, in het weekend had ik andere taferelen gezien. Yorben bleef goed volgen en verloor elke ronde maar een sec. of 5, vanuit de achtergrond was Rune de Bock terug gekomen en reed op plaats 3, Jelle Deqlerck de nummer 3 van het BK had een mindere dag en zou op plaats 6 binnenkomen.

 

Dante won zo meteen zijn allereerste cross van het jaar, Yorben en Rhune vervolledigde het podium. Over 14 dagen gaan we de laatste cross van het seizoen betwisten te Nieuwrode daar vindt dan het Provinciaal Kampioenschap plaats, dit is zo goed als een thuiswedstrijd voor Dante. Na de wedstrijd ontving hij nog de nodige complimenten van Jurgen, deze zag dat het goed was. Want in alle aspiranten reeksen had iemand Van Lares Doltcini gewonnen. Iben, Pieter en Dante hadden meteen het jaar goed ingezet.
Morgen terug naar school, dat zal wat anders zijn.
Alle foto’s vindt je hier terug.

Cyclocross Hamme from Dirk Coremans on Vimeo.