Er stond niets gepland dit weekend, en ik wou met Dante een toertochtje gaan rijden te Wezemaal echter hij wou gaan koersen. Nu hij een “echte” koersfiets heeft ipv zijn cyclocross fiets begint hij het leuk te vinden de wedstrijden op de weg. Dus wij richting Koersel, we waren zelfs bijna te laat en ik hoop nu maar dat dit achteraf geen duur koers gaat worden. Ik wist niet dat een Ford Transit Custom zo hard reed.

Koersel, het zal weer een vierkantje zijn en zo plat als een vijg, …. dacht ik. Maar daar ben ik van verschoten, die gasten hebben daar echt een knap parcours liggen, met veel bochten en een aankomst ligt hellen bergop. De omkadering, de prijzen, de organisatie alles was top, schrijf nu al maar op dat we hier volgend jaar weer staan. Die lichte helling was de Plakketenberg, niet echt zwaar maar maar zwaar genoeg, een helling waar je vol kon door gaan op het grote verzet.

Ze waren met een omvangrijke groep, maar liefst 50 renners stonden aan de start. De wedstrijd bleef heel de koers gesloten, er werd wel regelmatig stevig doorgetrokken, maar het viel nadien steeds helemaal stil, zodoende kon iedereen terug aansluiten. Maar er waren er genoeg die al op hun tandvlees zaten. Onderweg nog een leuke discussie gehad met een mevrouw, onderwerp van gesprek Luca Van Hout. Ik begreep haar redenering helemaal niet, maar iedereen heeft zijn mening. Maar ik vind Luca een geweldig sympathieke renner die altijd wil koersen.het verhaal er rond trok op niks en ik uitte dan ook even mijn mening. Blijkbaar kon madam dit niet appreciëren en kreeg ik meteen een verwijt naar mijn hoofd geslingerd, praat dan in het vervolg over uw zoon en roddelt zo niet achter het gat van andere renners. Langs de andere kant, waarom hou ik mijn mond niet …..

Terug naar de koers, Dante zat steeds goed vooraan en oogde opmerkelijk fris. Ik had gedacht de laatste 5 rondjes rijden ze hier wel weg, maar dit gebeurde niet en het werd een lang gerekte spurt. Emiel De Preter trok meteen alle registers open maar Dante zat meteen op het wiel en kon er log vlot over, een spurt bergop ligt hem wel. Hij was zelf tevreden over zijn wedstrijd en trots dat hij die sperbomen kon kloppen, misschien is hij stilletjes aan ook een spurtbommeke aan het worden. Het was een mooi podium te Koersel, jawel daar hadden ze een podium en bloemen voor de winnaar, moeder was ook content …. ze dacht al dat we ze vergeten waren met hare moedertjesdag.

Alle foto’s vindt je hier
Uitslag.

 

 

Koersel 2015 from Dirk Coremans on Vimeo.