Twee jaar geleden waren we nog eens gaan rijden te Hoboken. Een knappe cross, maar langs de waterkant is het moeilijk om renners in te halen en het is een niet al te groot rondje. Destijds maakte Dante de ene fout na de andere, reed zelfs op een recht stuk los door het lint en werd uiteindelijk nog 4de. Hopelijk ging het dit jaar wat beter, het podium was dus het doel.

We waren al een dagje vroeger afgezakt naar Hoboken omdat je er alleen kan parkeren naast het lokale voetbalveld, dat er overigens perfect bij ligt, en zondag geraak je er niet meer door met de drukte. Er waren maar 2 crossen voor de aspiranten dit weekend, Hoboken en Roeselare. Dus je kon hier wel wat volk verwachten, uiteindelijk verschenen ze met 54 renners aan de start, het zou druk worden op het parcours. Spannend was dan ook de wekelijkse tombola, nu hadden we geluk en kon Dante op de eerste rij plaatsnemen, had ik het geweten had ik “de Lotto” ingevuld, wie weet. We hadden nog even een gezellige discussie met pa Van Laer, hij opperde om alle betere renners achteraan te laten starten, maar ik ben en zal daar nooit een voorstander van zijn. Het zou dan miserie zijn vanaf de eerste meters, met gewring en gefrustreerde renners alom, om nog maar te zwijgen van de papa’s die dan vinden dat ze niet vlug genoeg aan de kant zouden rijden. Het idee is niet slecht, maar de uitvoering ervan, …. er zou nogal vlug veel miserie van komen.

Dante heeft meestal een goede start en nu was het niet anders, hij trok meteen stevig door, ploegmaat Tibeau kon nog even volgen op enige afstand. Tibeau heeft het dan nog 2 rondjes geprobeerd, maar hij wist ook dat Dante niet ging stilvallen, integendeel. Hij besloot verstandig om te wachten op de aanstormde kopgroep achter hem, en zo te gaan strijden voor de 2de plaats. Spannend was het wel met Ward en Pieter, in de laatste ronde kwam Jetze nog aansluiten, meteen goed voor 4 Kalasboys bij de top 5.

Dante bleef zijn rondjes tegen een leuk tempo afwerken, maar hij begon al vrij vlug te dubbelen en in Antwerpen hadden ze blijkbaar niet veel goesting om opzij te gaan, er was dan ook weinig plaats. Maar hij maakte zich wat te onnodig druk op deze renners, zijn voorsprong was immers al geruststellend, en toch begon hij nog onnodige fouten te maken bij het inhalen van deze gedubbelden. Uiteindelijk won hij de wedstrijd vrij vlotjes, het enige minpunt is dat zijn rug meestal wat tegenstribbelt, maar hij is dan ook weer op korte een pak gegroeid. Hij word stilletjes aan een echte beer, ….. teddybeer dan wel te verstaan. Ploegmaten Tibeau en Ward vervolledigde het podium en Jetze kwam nog knap als 4de over de meet. Pieter was de laatste ronde nog gevallen en werd verdiend 5de.

Alle foto’s vindt je hier.

Het filmpje is jammer genoeg niet compleet, onze cameramannen waren niet aanwezig …. en mijn vrouw en een camera, blijkbaar wil dat maar niet lukken.

 

Cyclocross Hoboken 2015 deel II from Dirk Coremans on Vimeo.