Nooit geziene race naar ‘Van of the Year Award’ 2015

Maar liefst 12 bestelwagens dingen dit jaar mee naar de International Van of the Year Award. Uitzonderlijk, want nooit eerder brachten de constructeurs zoveel nieuwe voertuigen op de markt. Vrijwel alle merken hebben nieuwe producten ontwikkeld. Allicht een gevolg van de strengere emissienormen, aangezien volgend jaar de Euro6-normen verplicht worden voor bestelwagens.

12 kanshebbers
Ford heeft twee bestelwagens in de running: de tweetonners Transit en de Transit Courier. Ook de nieuwe Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Citroën Relay, Renault Traffic, Opel Traffic en Vivaro Vauxhall dingen mee. De Iveco Daily, de Nissan e-NV200 (de enige elektrische bestelwagen) en de Mercedez-Benz Vito sluiten het rijtje.

Geen gemakkelijke taak voor de jury, bestaande uit 25 gespecialiseerde journalisten, om een winnaar aan te duiden. De juryleden zullen in augustus de lange lijst van 12 kandidaten herleiden tot een shortlist. De definitieve stemming vindt plaats begin september. De winnaar wordt aangekondigd op de IAA Commercial Vehicles in Hannover.

En de winnaar is ….. De new Iveco Daily

” De meest prestigieuze prijs in de Light Commercial Vehicle industrie , de International Van of the Year 2015 gaat naar … de all – nieuwe Iveco Daily “ verklaarde Jennifer Knable ,  op de Gala Awards Ceremony op de IAA Commercial Vehicles Show in Hannover . In de meest competitieve jaar ooit sinds de awards programma werd opgericht in 1991 , de derde generatie Iveco Daily was de nummer een keuze van de 23 leden van de International Van of the Year ( IVOTY ) jury , die de top bedrijfsvoertuig publicatie in heel Europa en Rusland vertegenwoordigen  Iveco Daily International Van of the Year 2015.

In 2014 verkondigde de diverse merken een lancering van twaalf nieuwe lichte vrachtwagens , deze deden allemaal mee voor de 2015 IVOTY trofee, er bleef een  shortlist van vijf wagens over,  de juryleden diende na een grondige evaluatie uit deze lijst van vijf de uiteindelijk winnaar  te kiezen.

De Iveco Daily  won met ruime marge van 17 punten, tweede werd nieuwe Mercedes – Benz Vito , en de de Ford Transit eindigde op een derde plaats. De gezamenlijk ontworpen en geproduceerd FIAT Professional Ducato en PSA Peugeot Boxer // Citroën Relay / Jumper en de Renault Trafic // Opel Vivaro vulde de laatste plaatsen . In een reactie op de Iveco Daily winnen van de felbegeerde titel , zei, Jarlath Sweeney , voorzitter IVOTY : ” Proficiat aan Iveco op het ontwerpen en produceren van een uitstekend aanbod in de nieuwe Daily familie die gesloten bestelwagens en chassis cabines met een ruime keuze aan motoren van dieselmotoren omvat , natuurlijke gas-en elektrische en vanaf volgend jaar twee 4×4 -versies . het is de tweede keer dat Iveco deze award heeft gewonnen , de eerste was in 2000 , en net als bij deze gelegenheid ook welverdiend. ” Bij ontvangst van het IVOTY 2015 trofee op de IAA CV Show galadiner in Hannover , Pierre Lahutte , zei Brand President Iveco , “We zijn verheugd dat onze nieuwe Daily is bekroond met de prestigieuze Van of the Year onderscheiding . De New Daily is een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van TCO , Comfort , Driveability , productiviteit en duurzaamheid . graag willen wij deze prijs aan onze klanten die elke dag rekenen op deze betrouwbare en bedrijfszekere metgezel te wijden . “

New Iveco daily Van Of The Year