Gerard De Rooy wint de eerste plaats in de vrachtwagenklasse van de Africa Eco Race 2018, nadat hij de race vanaf de start domineerde.

De Africa Eco Race 2018 zit erop: na twaalf ritten en 6.500 kilometer door drie landen (vijf ritten in Marokko, zes in Mauritanië en een in Senegal), hebben de piloten en hun teams de eindmeet van de slopende wedstrijd over snelle rotsachtige paden en moeilijke duinen bereikt. Aan het Roze Meer in Senegal werden de winnaars en verwezenlijkingen van de rally uitgebreid gevierd.
Gerard De Rooy, leider van team PETRONAS De Rooy IVECO, won de vrachtwagenklasse van de rally nadat hij de hele rally domineerde bij de vrachtwagens, zowel op de snelle rotspaden als op het extreem zachte zand van de duinen.
IVECO, al voor het achtste opeenvolgende jaar de officiële leverancier van Team PETRONAS De Rooy IVECO, leverde de voertuigen, motoren en wisselstukken voor het team dat de Africa Eco Race won. De legendarische betrouwbaarheid van IVECO-vrachtwagens is deels te danken aan deze rally, waarbij elk onderdeel van de voertuigen aan de meest slopende tests wordt onderworpen. Met hun IVECO Cursor 13-motoren, speciaal ontwikkeld door FPT Industrial, het motormerk van CNH Industrial, leveren de voertuigen vermogens tot 1.000 pk.
In de laatste fase namen de piloten het tegen elkaar op in een laatste korte boost in de traditionele laatste rit rond het Roze Meer, niet ver van Dakar. Het publiek was massaal aanwezig om de deelnemers aan te moedigen en de winnaars te vieren toen ze het podium op het strand van het meer beklommen.
Nederlander De Rooy was bijzonder opgetogen over de rally: “Ik heb genoten van de prachtige specials en de slopende wedstrijd. Daar was het me allemaal om te doen: opnieuw plezier beleven. De specials waren lang en de dagen kort, omdat we bijna geen aansluiting hadden. Ik blik met een goed gevoel terug.”

Totaalklassement – Vrachtwagenklasse – Africa Eco Race 2018
1. GERARD DE ROOY (IVECO) 45 u 53 sec.
2. Tomas Tomecek (Tatra) + 5 u 12 min. 32 sec.
3. Johannes Van De Laar (DAF) + 6 u 49 min. 12 sec.