Iveco tekende een overeenkomst met het Iraakse ministerie van Elektriciteit voor de levering van 1.660 voertuigen over een periode van drie jaar.
De deal wordt geschat op 125 miljoen euro en omvat voertuigen uit Iveco’s lichte en middelzware gamma van 3,5 tot 18 ton (Daily bestelwagen en crew cab, en Eurocargo vrachtwagens). De meeste voertuigen worden uitgerust met kranen en liftplatformen voor het onderhoud van het nationale stroomnet.
Het contract werd ondertekend op het ministerie van Bagdad, waar zowel vertegenwoordigers van Iveco, de Iraakse minister van Elektriciteit, als de Italiaanse ambassadeur in Irak, Massimo Marotti, aanwezig waren.
Dit importcontract is de laatste ontwikkeling in Iveco’s ambitieuze strategie om de komende jaren stevig aan de weg te timmeren in het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf wil met een stijging van het productvolume en marktaandeel tegen 2014 een van de belangrijkste leveranciers zijn van industriële voertuigen in deze regio’s.
Afrika en het Midden-Oosten vormen afzetmarkten met enorm potentieel voor de commerciële groei van Iveco. Het bedrijf breidde zijn distributie- commerciële en dienstennetwerk aanzienlijk uit in deze markten en wil in de toekomst nog nadrukkelijker aanwezig zijn.
In Afrika en het Midden-Oosten is het volledige productgamma van Iveco beschikbaar, van licht over middelzwaar tot zwaar. De voertuigen krijgen een aangepaste uitvoering specifiek voor de lokale context om de best mogelijke prestaties te garanderen, zelfs in extreme weersomstandigheden en op slechte wegen.