Iveco Frankrijk noteert een historisch order van 600 IVECO Stralis Euro VI voor de Mauffrey-groep

Dit recordorder bevestigt dat de Mauffrey-groep, een familiebedrijf uit Remiremont in de Vogezen dat actief is op het vlak van transport en logistiek, één van de belangrijkste Europese exploitanten van Iveco Stralis-vrachtwagens is.

Na de bevestiging van de uitstekende prestaties van zijn 276 IVECO Stralis HI-WAY en HI-ROAD Euro V en EEV-vrachtwagens in 2013, en overtuigd door het lagere brandstofverbruik van de Stralis Euro VI-demovrachtwagen die tot zijn beschikking werd gesteld, besloot de Mauffrey-groep om opnieuw op Iveco Frankrijk te vertrouwen met een order van 600 IVECO Stralis Euro VI-vrachtwagens. Die zullen in 2014 worden geleverd.

Het gaat hierbij om HI-WAY-trekkers (voor langeafstandstransport) en HI-ROAD-trekkers (voor regionaal transport), uitgerust met de Cursor 11 Euro VI-motor die 460 pk ontwikkelt.

De Iveco-trekkers van de Mauffrey-groep, waarvan het merendeel om de 3 à 4 jaar wordt vervangen, zijn allemaal uitgerust met boordinformatica. Zo kunnen de voertuigen in realtime worden gevolgd om goederen en personen te beveiligen en kan het goede verloop van de prestaties worden gegarandeerd.

Een van de hoofdredenen waarom de Mauffrey-groep voor de Stralis Euro VI koos, is de exclusieve HI-eSCR-motortechnologie. Daarbij wordt afgestapt van de recirculatie van uitlaatgassen (EGR), dat dieselmotoren steeds complexer maakte, ten voordele van de betrouwbaarheid en een lagere total cost of ownership (TCO). Het onmiddellijke voordeel hiervan voor transporteurs is dat niet alleen het verbruik, maar ook de onderhoudskosten dalen. Alleen Iveco kan zo’n prestatie garanderen aan zijn klanten. “Sinds januari 2013 stellen onze bestuurders de kwaliteit en het interieur van de nieuwe HI-WAY- en HIGH-ROAD-cabines ten zeerste op prijs, met hun comfort en opvallend stille werking,” onderstreept Jean-Luc Mauffrey, Algemeen Directeur van de Groep.