IVECO, FPT INDUSTRIAL EN NIKOLA CORPORATION STARTEN HUN SAMENWERKING OM VERVOER ZONDER UITSTOOT TE REALISEREN

IVECO, FPT Industrial en Nikola Corporation hebben de reikwijdte en plannen van de joint venture en samenwerkingsovereenkomst gepresenteerd. Deze is tot stand gebracht om de transformatie van de industrie naar emissie-neutraal te versnellen door het gebruik van brandstofceltechnologie.

Dit komt drie maanden na de aankondiging van CNH Industrial op 3 september over de samenwerking met Nikola, waarbij het bedrijfsvoertuigenmerk IVECO en de aandrijflijndivisie FPT Industrial zijn betrokken.
De primaire focus van de overeenkomst is om de respectievelijke expertise van de partners te benutten om succesvol te zijn bij de inzet van emissieloze zware vrachtwagens en om de industrie te ontwrichten met een nieuw bedrijfsmodel.

Het partnerschap omvat de oprichting van een Europese joint venture voor het ontwikkelen en distribueren van waterstof, brandstofcel- en batterij-elektrische vrachtwagens voor de Europese markt. Nikola biedt zijn toonaangevende expertise op het gebied van brandstofcellen en geavanceerde technologieën, evenals het disruptieve bedrijfsmodel dat voorziet in een eerste all-inclusive lease-tarief binnen de industrie. IVECO zal samen met FPT Industrial bijdragen met hun engineering- en productie-expertise om de brandstofcel- en batterij-elektrische vrachtwagens te industrialiseren.

Het thema van het lanceringsevenement, “3 2 1 0”, vat de joint venture samen: Drie, zoals in Nikola TRE, de joint venture’s eerste innovatieve product; de Twee bedrijven – Nikola en CNH Industrial – komen samen in een partnerschap, dat het uiteindelijke doel van Nul emissies deelt.
Met dit evenement hebben de partners een afspraak gemaakt met de toekomst en geven ze de gasten de toegangscode om het volgende niveau te ontgrendelen, waar ze de ‘Truck naar de toekomst’ zonder uitstoot vinden.

IVECO, FPT INDUSTRIAL EN NIKOLA CORPORATION ONTHULLEN DE NIKOLA TRE

IVECO en Nikola onthulden de maquette van hun eerste batterij-elektrische voertuig (BEV) voor Europese markten, de Nikola TRE – slechts drie maanden na de aankondiging van het partnerschap.

De batterij elektrische Nikola TRE, die is gebaseerd op de IVECO S-WAY, integreert toonaangevende technologie en zal worden gelanceerd op de IAA 2020-tentoonstelling voor bedrijfsvoertuigen in Hannover, Duitsland, waarbij de eerste voertuigen in 2021 aan klanten worden geleverd.
De Nikola TRE is de eerste stap op weg naar het Nikola-brandstofcelmodel (FCEV), dat  tegen 2023 beschikbaar zal zijn voor klanten.

De integratie van het Nikola-ontwerp met de IVECO S-WAY is gezamenlijk uitgevoerd door Nikola en Italdesign – in het hoofdkantoor in Moncalieri (Turijn). De ontwerpintegratie is een natuurlijk gevolg van een partnerschap tussen de twee bedrijven dat dateert uit 2018, bij het maken van de eerste maquette van NIKOLA TRE, onthuld in Scottsdale, Arizona, Verenigde Staten, tijdens het wereldwijde NIKOLA evenement in april 2019.