Laat het beest los

Ontworpen voor het circuit. Ontembaar op de weg. Elk onderdeel van de nieuwe Ford Focus ST is gemaakt om te presteren. De grote achterspoiler verbetert de aerodynamica en de wegligging. Samen met de speciaal ontworpen 2.3 liter EcoBoost en de geavanceerde technologie, maakt dit de krachtigste, wendbaarste en meest dynamische Ford ST ooit.

Adembenemend

Gemaakt voor puur rijplezier. De nieuwe Focus ST beschikt over een 2.3 liter EcoBoost-motor met turbo, een vermogen van 280 pk, een koppel van 420Nm en bereikt in minder dan zes seconden 100 km per uur.


Alles onder controle

De nieuwe Ford Focus ST zorgt voor een nog betere grip en stabiliteit. Het elektronisch sperdifferentieel analyseert constant de gegevens van verschillende sensoren en kan de koppelverdeling tussen aandrijfwielen optimaliseren. Zo kunt u de bochten sneller afsnijden terwijl u de controle behoudt.


Op maat gemaakt

Met de selecteerbare rijmodi (inclusief Normal, Slippery, Sport en Track) stemt u de wageninstellingen nauwkeurig af op de wegomstandigheden. Terwijl de Continuously Controlled Damping de veringen continu aanpast om altijd een uitstekende rijkwaliteit en rijdynamiek te garanderen.


                                                                              Uitrusting

Elk element is ontworpen voor geweldige prestaties en een opvallende look. Van de unieke 18-inch velgen tot de krachtige remmen met rood geverfde remklauwen en de ST Recaro sportstoelen.


Pak de pole position

Al die pk’s vragen de nodige stuurmanskunst. Daarom biedt Ford België de eerste 100 kopers van een nieuwe Ford Focus ST een unieke ‘High Performance Drive Training’ aan. Op het test track van Ford in Lommel, leert u een halve dag uw wagen tot in de puntjes te beheersen. Daarvoor hoeft u zelfs niet te wachten op de levering van uw Focus ST. De professionele piloten van Ford wachten u op met hun trainingswagens.