Zij die gaan sterven groeten u ….. Gladiatoren waren het die aantraden te Zele, want dit was de zwaarste cyclocross die ik al had gezien. Voor de miniemen werd er wijselijk een deel van het parcours geschrapt, de aspiranten die mochten het ganse parcours rijden. Nu er waren er veel die meer gelopen hebben dan gereden, want hier moest je power in de beentjes hebben om vooruit te geraken. Volgens mij heb ik er een paar horen roepen ….. mooooeeeedddeeeeerrrr.

Het parcours vond deels in een weide plaats, maar werd door de vele regenval van de voorbije dagen omgedoopt tot “arena”. De andere kant, gescheiden door een stuk asfalt welk diende als finish moesten ze door zand. Er verschenen toch bijna 40 renners aan de start en Dante had geluk, hij mocht op de eerste rij starten. Zijn direct concurrenten, Robin Orins en Yorben Laurysen hadden minder geluk en startte achteraan. Nu op dit parcours kwam wel iedereen op zijn plek terecht. Dante nam dan wl de kopstart, maar na het indraaien op de weide ging alles in “slow motion”, stoempen of lopen.

Dante reed in het begin overal, maar Yorben daarentegen ging van in het begin al lopen en dit ging net zo vlot en liep zo meteen naar Dante toe, een paar bochten later zat Robin ook in het wiel en deze drie scheidde zich dan ook vrij vlug af van de rest. Dante had vrij vlug door dat je blijkbaar toch beter kon lopen op bepaalde stukken en in de tweede ronde maakte hij zo een gat. Sorben moest de rol lossen, Robin probeerde nog even, maar zonder resultaat. Telkens als het leek of hij terug iets dichter kwam versnelde Dante. Hij bouwde zijn voorsprong ronde na ronde uit. En kon zo de zege nemen in Zele. Maar wat een parcours, je zag dan ook bijna allemaal lijken binnen komen. Dante vond dit wel leuk, door het slijk baggeren. waar is de tijd dat dit hem niet afging.

 

Nog een paar weken, en dan kunnen we gaan rusten.
Alle foto’s vindt je hier.