Project omschrijving

HI-PROFITABILITY

Truck of the Year 2013
Denk groots. De nieuwe Stralis is een uitstekende oplossing voor de huidige en toekomstige behoeften van de transportsector en het enige voertuig in zijn klasse dat zo een brede en geïntegreerde waaier van functies biedt om uw kosten te optimaliseren. Dit is tevens het beste voertuig in termen van efficiëntie en prestatievermogen, dankzij de nieuwe Euro VI-motoren met HI-eSCR* en dankzij de technologie om de gebruikskosten te drukken, deels gebaseerd op het hogere koppel en vermogen van de motor. De cabine van de nieuwe Stralis biedt een onmiskenbare stijl, een weergaloos comfort en revolutionaire technologie. In de nieuwe Stralis is alles speciaal ontworpen voor een betere levens- en werkkwaliteit: van het IVECONNECT-systeem tot de ergonomie voor de chauffeur, van de bedieningselementen tot de zetels, van de slaapzone tot de opbergvakken en van de materialen tot de kleuren. En met het laagste brandstofverbruik in zijn klasse, zijn steeds hogere betrouwbaarheids- en restwaarden en zijn gemakkelijk toegankelijke servicetools biedt de nieuwe Stralis nu de grootste kostenefficiëntie over de volledige levenscyclus van het voertuig.

HI-DESIGN & AERODYNAMICA

Vorm en functionaliteit gaan hand in hand

De cabine van de nieuwe STRALIS, die ontworpen werd om de luchtweerstand te beperken, is voorzien van externe designelementen die de onmiskenbare stijl nog meer karakter geven.
Stralis Hi-WayStralis Hi-WayStralis Hi-Way

De nieuwe voorkant is voorzien van een nieuw centraal radiatorrooster, herontworpen luchtdeflectoren, een geoptimaliseerd bumperprofiel en koplampunits met led-dagrijverlichting en xenon-koplampen.
De nieuwe STRALIS is ook voorzien van veel ruimte op de best zichtbare plaats, vlak onder de voorruit, waarop u de naam van uw onderneming kunt aanbrengen.
De lijnen van de nieuwe STRALIS-cabine werden speciaal ontworpen om een optimale lage luchtweerstandscoëfficiënt te bereiken – een van de factoren die de grootste impact heeft op de energie-efficiëntie (bij een snelheid van 85 km/uur wordt 40% van het brandstofverbruik van een voertuig gebruikt om de luchtweerstand te overwinnen). Door de luchtweerstandscoëfficiënt met 3% te verbeteren hebben we niet alleen de geluidsniveaus in de cabine verlaagd, maar is het voertuig ook veel zuiniger over lange afstanden.En voor voertuigen die de meeste kilometers maken op de snelweg, biedt de specifieke aerodynamische kit – met verstelbare dakspoiler en robuuste zijdeflectoren – een verdere verlaging van het brandstofverbruik.

HI-COMFORT & ERGONOMIE

Cabine gericht op de bestuurder
De cabine van de nieuwe Stralis is volledig ontworpen rond de bestuurder. Ergonomie, comfort, veiligheid en infotainment van topklasse staan borg voor een optimale werkomgeving die voor elke job een maximale productiviteit verzekert.

Het nieuwe gamma biedt keuze uit drie cabines  HI-WAY, HI-ROAD   en  HI-STREET. Alle drie kunnen ze uitgerust worden met het via het aanraakscherm bestuurde IVECONNECT-systeem (ingebouwd in het dashboard) dat de DRIVING STYLE EVALUATION-functie beheert, de geavanceerde telematicadiensten, het hifi-audiosysteem en de satellietnavigatie.

HI-RANGE

Veelzijdigheid en keuze
De nieuwe Stralis is verkrijgbaar:

 • in 2 uitvoeringen (trekker en vrachtwagen chassis) met een bruto voertuiggewicht van 18 tot 32 ton en een bruto combinatie gewicht tot 44 ton
 • met 3 motoren die 8 vermogens bieden tot 560 pk
 • 3 cabine varianten: HI-STREET – kort en laag voor eendagswerk, HI-ROAD – lang met hoog of laag dak, voor middellange afstanden , HI-WAY – lang en breed met hoog of laag dak voor lange afstanden
 • 2, 3 of 4 assen met verschillende configuraties en een waaier van vaste, hefbare en/of gestuurde assen, afhankelijk van de toepassing.
  Stralis is verkrijgbaar in een brede waaier fabrieksconfiguraties – die tegemoetkomen aan de behoeften van alle transportjobs.

HI-TECHNOLOGY & TELEMATICA

IVECONNECT 

De zoektocht naar efficiëntie omvat ook geavanceerde en gebruiksvriendelijke bedieningselementen. Dit is de motivatie achter IVECO CONNECT, het exclusieve systeem voor het geïntegreerde beheer van infotainment, navigatie, rijhulpsystemen en fleetmanagement. IVECONNECT is uitgerust met een 7” touchscreen dat ingebouwd is in het dashboard met de volgende functies:

 • Bluetooth-aansluiting met bedieningselementen op het stuur,
 • audiosysteem met radio en cd-speler,
 • USB-aansluiting die compatibel is met iPod-/iPhone- en mp3-bestanden
 • AUX-/videoaansluiting,
 • satellietnavigatiesysteem,
 • interface met DRIVER ATTENTION SUPPORT, DRIVING STYLE EVALUATION en geavanceerde fleetmanagement systemen.

Navigatie

HI-EFFICIENCY

Brandstofbesparende technologieën
De nieuwe Stralis is uitgerust met alle oplossingen van de ECOSTRALIS om de brandstofefficiëntie te verbeteren. Dit is een specifiek pakket van technologieën dat een TÜV-gecertificeerde brandstofbesparing van 7,32 % oplevert.

ECOSWITCH begrenst de topsnelheid en optimaliseert de prestaties van de aandrijflijn in verhouding tot de reële lading van het voertuig.
ECOFLEET schakelt het manuele gebruik van de geautomatiseerde EUROTRONIC versnellingsbak gedeeltelijk uit en voorkomt zo niet-efficiënt rijgedrag.
Het  TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) helpt om het brandstofverbruik en de bandenslijtage te beperken, en verbetert tegelijkertijd de veiligheid van het voertuig.