Project omschrijving

Hoge betrouwbaarheid

Productiviteit en veiligheid in extreme omstandigheden

Dankzij de nieuwe Trakkers wordt elke taak mogelijk. Een onoverkomelijke hindernis? Yes, they can. Een niet te overtreffen limiet? Yes, they can. Het gamma van de New Trakker van Iveco bezorgt u een beter en functioneler ontwerp waarmee u uw prestaties en betrouwbaarheid kunt verbeteren.
De New Trakker werd ontworpen om in alle weersomstandigheden en op ieder soort terrein te werken – van onverharde wegen tot extreme off-road omstandigheden – en dit met maximale veiligheid, comfort en productiviteit.
Dankzij de aangeboden features en het uitgebreide gamma varianten is de New Trakker voor iedere opdracht het juiste voertuig.

Hoge efficiëntie

De Cursor-motoren bieden met hun turbo met variabele geometrie een in deze klasse ongeëvenaard vermogen en koppel, een uitstekende bruikbaarheid en doelgerichte oplossingen waarmee het brandstofverbruik en de stilstandtijden van het voertuig tot een minimum kunnen worden beperkt.

De SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction met gebruik van het AdBlue-additief) die Iveco bij al zijn middelzware en zware vrachtwagens toepast, beantwoordt niet alleen aan de grenswaarden, maar helpt ook om de bedrijfskosten drukken (met een 5% lager brandstofverbruik). Het Cursor-assortiment onderscheidt zich door zijn lage gewicht en zijn lage onderhoudseisen (met service-intervallen tot 150.000 km) en biedt nog meer betrouwbaarheid. Want in tegenstelling tot het EGR-systeem worden bij SCR geen uitlaatgassen naar de verbrandingskamer teruggevoerd.

Hoge prestaties

Alle motoren beantwoorden niet alleen aan de Euro 5-normen, maar kunnen als optie ook zo worden afgesteld dat ze aan de vrijwillige milieunorm EEV (Enhanced Environmentally-Friendly Vehicles) voldoen. De motoren van de New Trakker zijn verkrijgbaar met een cilinderinhoud van 8 en 13 liter en bieden een vermogen van 360 tot 500 pk. De zuinige, lichte en bijzonder krachtige motoren kunnen met een kleinere cilinderinhoud grotere belastingen aan. Het maximumkoppel is al vanaf heel lage motortoerentallen en in een heel breed werkingsbereik beschikbaar. Alle Cursor-motoren (behalve de versie met 410 pk) zijn uitgerust met het Iveco Turbo Brake-decompressiemotorremsysteem, dat volledig geïntegreerd is in het hoofd- en het hulp- (Intarder) remsysteem. Op die manier bieden de motoren niet alleen een maximale veiligheid, maar ook lage bedrijfskosten.

Grote veelzijdigheid

De ideale configuratie voor iedere missie

Het gamma van de New Trakker omvat:
o 2 versies (chassiscabine en trekker) met een bruto voertuiggewicht van maximaal 40 ton (chassiscabine) en 56 ton (combinatie van trekker en oplegger); o 2 motoren (8 en 13 liter) met 4 vermogensversies tot 500 pk; o 5 transmissies (handgeschakelde 16-bak en EutroTronic 12-bak en geautomatiseerde 16-bak); o 2 cabines: kort (Hi-Land) voor dagelijks gebruik en lang (Hi-Track) voor opdrachten waarbij onderweg moet worden overnacht; o 2 dakhoogten (laag en hoog); o 2, 3 of 4 assen met aandrijving van een deel van de wielen of alle wielen (4×2, 4×4, 6×4, 6×6, 8×4 en 8×8).

Deze features kunnen met een hele reeks frames, veringen en eindverhoudingen worden gecombineerd. Dit ruime aanbod van varianten betekent dat u altijd het juiste voertuig voor uw missie kunt vinden. De New Trakker is in meer dan 1.700 fabrieksversies verkrijgbaar.
Dankzij dit enorme gamma is de New Trakker altijd het juiste voertuig voor iedere toepassing:
o vervoer van aggregaat (kipversie); o vervoer van beton (betonmixer); o onderhoud van snelwegen; o speciaal transport.
De Trakker is omwille van zijn wendbare karakter en zijn stevige constructie ook de ideale keuze voor hulpdiensten (brandweer en reddingsdiensten, civiele bescherming) en voor defensiedoeleinden.

Hoog veiligheids niveau

Geavanceerde regelsystemen voor terreinwerk

De New Trakker beschikt over geavanceerde veiligheidssystemen zoals:
o ABS; o EBL; o en als optie ASR.
In de off-roadmodus kunt u het ABS-systeem uitschakelen, zodat de wielen wel kunnen blokkeren (tot een maximale snelheid van 15 km/uur). Dit is bijzonder nuttig wanneer er over steile hellingen met weinig grip moet worden gereden. Zodra de snelheid boven 15 km/uur komt, wordt het ABS-systeem automatisch opnieuw ingeschakeld.

ABS

Het ABS-systeem (Anti-lock Braking System, antiblokkeersysteem) zorgt ervoor dat de wielen tijdens het remmen niet blokkeren – ongeacht de toestand van het wegdek. De signalen van de sensoren van het ABS-systeem op de wielen geven nauwkeurige informatie over het gedrag en de reacties van ieder wiel tijdens het remmen. Het ABS-systeem kan daardoor de remkracht onmiddellijk beperken voordat één of meerdere wielen blokkeren. Als de toestand van het wegdek een hogere remkracht mogelijk maakt, verhoogt het ABS-systeem de remkracht opnieuw tot vlak vóór het punt dat de banden opnieuw grip zouden verliezen.

EBL

De New Trakker is uitgerust met het EBL-systeem (Electronic Brakeforce Limitation, elektronische remkrachtbeperking), dat de remkracht in functie van de belasting optimaliseert. De signalen die door de sensoren van het ABS-systeem worden verzonden, bieden alle nodige informatie over het gedrag en de reactie van de afzonderlijke wielen tijdens het remmen. Daardoor is het mogelijk om de feitelijke verdeling van de belasting tussen de voor- en de achteras te berekenen en om de remkracht op iedere as in realtime te kalibreren in functie van de omstandigheden op ieder moment.

ASR

Het ASR-systeem (Anti-Slip Regulation, antislipregeling) maakt gebruik van hetzelfde type signalen als het ABS-systeem om enerzijds te voorkomen dat de aangedreven wielen beginnen te slippen en om anderzijds de tractie tijdens het versnellen te vergroten.
De elektronische regeleenheid van het ASR-systeem:

o optimaliseert de stabiliteit van het voertuig; o voorkomt dat de aangedreven wielen onder zware omstandigheden beginnen te slippen; o beperkt de slijtage van de banden.
Dankzij het ASR-systeem beschikken de aangedreven wielen zelfs in lastige omstandigheden – zoals op steile hellingen en op gladde ondergrond – over de best mogelijke tractie.

Hoog serviceniveau

Een totaaloplossing voor transport

Net als alle voertuigen van Iveco biedt de New Trakker een totaaloplossing voor transport. Het aanbod bestaat niet alleen uit een van de meest uitgebreide gamma’s in deze klasse, maar ook een breed assortiment van op maat gemaakte services:
o van financiering tot volledige leasing; o gekwalificeerde serviceondersteuning die klaar is om u een uitgebreide reeks diensten te verlenen; o alle accessoires die u wilt om uw Trakker een uniek karakter mee te geven.