Project omschrijving

NEW TRANSIT CONNECT

International Van of the Year 2014

Elke Transit wordt doelgericht gebouwd en de gloednieuwe Transit Connect is hierop geen uitzondering.Deze stevige, praktische en betrouwbare bestelwagen biedt een grote laadruimte: 2,9 m3 in de L1-versie (korte wielbasis) en 3,6 m3 in de L2-versie (lange wielbasis), met tot 1.000 kg vracht. De Transit Connect is voorzien van een ingenieus laadschot waardoor u buizen, ladders en andere items tot 3 meter lang in de L1 en 3,4 meter lang in de L2, veilig in uw bestelwagen kunt vervoeren. Dankzij de dubbele passagiersstoel biedt de cabine plaats voor 3.Een keuze uit geavanceerde benzine- en dieselmotoren in combinatie met een handmatige 5 of 6-versnellingsbak of een automatische 6-versnellingsbak produceert een hoog vermogen en een hoog koppel samen met een uitzonderlijk doeltreffend brandstofverbruik: vanaf 4,0 liter/100 km met slechts 105 g/km CO2-uitstoot.

Er is een reeks geavanceerde technologieën beschikbaar om u verbonden, vermaakt en veilig te houden. Voorbeelden hiervan zijn: SYNC met Voice Control waarmee u oproepen kunt maken en aannemen en zelfs uw binnenkomende sms-berichten aan u kan laten voorlezen als u dit vraagt. En Active City Stop, dat waarneemt als er een kans op een botsing met lage snelheid bestaat en de remmen automatisch activeert.

De nieuwe Ford Transit Connect werd verkozen tot ‘International Van of the Year 2014’. Daarmee is Ford de eerste constructeur die in zijn eentje de trofee gedurende twee opeenvolgende jaren in ontvangst mag nemen. De Transit Connect kreeg 130 van de 163 mogelijke punten van de internationale jury van 24 gespecialiseerde journalisten. Hij liet daarmee de Mercedes-Benz Sprinter (123) en de Renault Kangoo (25) achter zich.