Project omschrijving

Nieuwe Daily bestelwagen: klaar om met werk vol te laden

De stevige, wendbare en krachtige maar zuinige Nieuwe Daily bestelwagen biedt niet alleen een hoog laadvermogen, maar ook een maximale productiviteit. In dat opzicht biedt hij hét antwoord op al uw transportproblemen.

 

De Nieuwe Daily bestelwagen, een kampioen op het vlak van betrouwbaarheid en stevigheid, toont zich van zijn meest wendbare kant in druk stadsverkeer, maar garandeert ook hoge snelheden over lange afstanden. Hierdoor kunt u met dit voertuig rekenen op een echte super productiviteit.
De Nieuwe Daily bestelwagen is uitgerust met alles wat hij nodig heeft om alle wegen en opdrachten op een milieuvriendelijke en rendabele manier te lijf te gaan: met 9 motorversies (met een vermogen van 106 tot 205 pk), het volledigste GVW-gamma (van 3,3 tot 7 ton) en een laadvermogen tot 4,3 ton (de hoogste waarde in deze categorie).
Op basis van de drie interieurhoogten, de drie wielbasissen en de vier lengtes heeft de klant de keuze uit niet minder dan acht verschillende laadvolumes, die variëren van 7 tot 17 m³.
Als u alle variabelen combineert, kunt u een voertuig creëren dat praktisch op maat is gemaakt.

De Nieuwe Daily bestelwagen beschikt over een compleet gamma met de juiste oplossing voor alle transportbehoeften: u kunt tot zes meter europallets (1,2 meter) laden en dankzij de brede zijdelingse schuifdeuren (rechts, links of beide zijden) kan u zelfs vanaf de zijkant laden. De twee achterdeuren kunnen tot 270 graden ten opzichte van de zijden van het voertuig opengaan, waardoor er ook in krappe ruimten makkelijker kan worden geladen en gelost.

Door de grote hoogte onder het dak (tot 2,10 m) kunnen zelfs de grootste mensen zich makkelijk in de laadruimte bewegen. De (als optie verkrijgbare) luchtvering vergemakkelijkt leveringen, doordat de hoogte vanaf de grond kan worden aangepast.

Daarnaast is de Nieuwe Daily bestelwagen ook verkrijgbaar met een achteras met dubbellucht (dubbele wielen) voor ladingen met een hoog specifiek gewicht.

 

Er bestaat bovendien een versie van de Nieuwe Daily bestelwagen met plaats voor 5 passagiers + de bestuurder.
De Nieuwe Daily bestelwagen kan met een rijbewijs B worden bestuurd (maximaal toegelaten massa van
3,5 ton).

De Nieuwe Daily bestelwagen biedt het meest complete gamma op de markt van de transport professionals: hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u de juiste Nieuwe Daily bestelwagen voor uw behoeften zult vinden. Bovendien kunt u hem op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier uit de vele nieuwe versies en uitrustingen selecteren. Alle modellen zijn verkrijgbaar in drie uitrustingsversies, die met speciaal ontworpen optiepakketten kunnen worden aangevuld: Daily,
Daily Plus en Daily Top.

Een held op de werkvloer, klaar voor eender welke opdracht

De Nieuwe Daily bestelwagen is in de volgende uitvoeringen verkrijgbaar:

  • Enkellucht bestelwagen met en een GVW van 3,3 ton, die voornamelijk voor gebruik in de stad is bedoeld. Deze compacte en wendbare versie is het ideale voertuig voor bijvoorbeeld winkels, wasserijen, elektriciens, loodgieters, schoonmaakbedrijven en koeriersdiensten in de stad.
  • Enkellucht bestelwagen met een GVW van 3,5 ton voor transport of middellange afstanden: deze uitvoering biedt de voordelen van het lichte gamma met daar bovenop meer laadvermogen en een groter volume. Dit is het ideale voertuig voor bijvoorbeeld intermodaal transport over middellange afstanden, voor de levering van huishoudelijke apparaten en voor cateringbedrijven.
  • Dubbellucht bestelwagen met een GVW van 3,5 tot 7 ton, een onvermoeibare held van de rendabiliteit voor de zwaarste toepassingen (van werfgebruik tot industrieel vervoer).

Het gamma wordt vervolledigd door een aannemersuitvoering (gesloten bestelwagen met dubbele cabine) van de Daily bestelwagen.

Onklopbaar vermogen en milieuvriendelijkheid

De Nieuwe Daily beschikt over het breedste en meest innovatieve motoren gamma op de markt van het commerciële transport én is de belichaming van de beste en meest milieuvriendelijke motortechnologie. Door de toepassing van technologieën zoals Multijet II, Start&Stop en Gear Shift Indicator is de Nieuwe Daily gewoonweg onklopbaar op het vlak van vermogen, koppel, efficiëntie en emissies. De 2.3 en 3.0 liter-motoren zijn bijzonder soepel (waarbij het maximale koppel al bij lage toerentallen beschikbaar wordt en daarna over een breed toerenbereik constant blijft). Het voertuig biedt daardoor voor alle type opdrachten optimale prestaties. De grote betrouwbaarheid en de vlotte toegankelijkheid tot onderdelen die regelmatig moeten worden geïnspecteerd zorgen voor kortere stilstandtijden en lagere bedrijfskosten. Het volledige motorengamma beantwoordt aan de Euro5- of de EEV-standaarden en wordt met drie belangrijke nieuwe ontwikkelingen op pad gestuurd:

• Een nieuwe en uitermate efficiënte aandrijflijn die speciaal werd ontwikkeld om het brandstofverbruik en de emissies zo laag mogelijk te houden, bestaande uit een 2.3 liter-motor met een turbo met variabele geometrie en een Multijet II-brandstofinjectiesysteem die een vermogen van 146 pk en een maximaal koppel van 350 Nm produceert – in combinatie met een specifieke zesbak met een Start&Stop-functie en een Gear Shift Indicator, die aanduidt in welke versnelling er wordt gereden. Deze functionaliteiten zijn ook verkrijgbaar op de 106 en de 126 pk sterke versies van de 2.3 liter-motor.

• De krachtigste viercilinder dieselmotor op de markt: de 205 pk sterke 3.0 liter-motor met Twin Turbo-technologie met intercooling en een maximaal koppel van 470 Nm. Dit is de eerste krachtbron in deze categorie die – dankzij het gebruik van twee turbo’s – de vermogenskaap van 200 pk overschrijdt. Daarbij wordt de ene turbo met een lage inertie gebruikt om bij lage toerentallen onmiddellijk te reageren op de input van de bestuurder en wordt de tweede turbo aan het werk gezet zodra het maximale vermogen wordt gevraagd.

• Een nieuwe 146 pk sterke 3.0 liter-dieselmotor met een turbo met variabele geometrie die goed is voor een maximaal koppel van 370 Nm. Hij vormt een mooie aanvulling op de 170 pk sterke 3.0 liter Twin Turbo en de 136 pk 3.0 liter Natural Power-motoren en vervolledigt het aanbod EEV (Environmentally-friendly Enhanced Vehicle)-motoren die emissieniveaus halen die veel lager liggen dan de waarden die door de standaarden worden opgelegd.

Daarnaast kreeg de 126 pk sterke 2.3 liter-motor meer koppel en produceert nu een maximaal koppel van
320 Nm. Voor de Nieuwe Daily hebt u in totaal de keuze uit negen motoren met een vermogen dat varieert van 106 tot 205 pk en een maximaal koppel van 470 Nm.

Alle dieselmotoren van de Nieuwe Daily zijn standaard uitgerust met een roetfilter. De Natural Power-motor, die op aardgas werkt, staat bovenaan het klassement van de motoren die van benzinemotoren zijn afgeleid en is goed voor een vermogen van 136 pk en een maximaal koppel van 350 Nm. Bovendien doet bijna geen enkele concurrent in deze klasse het beter op het vlak van brandstofverbruik en emissies. In de ‘recovery mode’ kan er ook op gewone benzine worden gereden met deze motor.

Klaar voor alle werk

Alle transmissies van de Nieuwe Daily werden speciaal ontworpen om het brandstofverbruik en de emissies te minimaliseren. Het gamma werd intussen met twee nieuwe transmissies uitgebreid: een lichte efficiënte zesbak voor de optimalisatie van de efficiëntie van de 2.3 liter-motoren en een speciale zesbak die het potentieel van de nieuwe 205 pk sterke motor met zijn maximale koppel van 470 Nm optimaal moet benutten.

Voor de Daily werd ook een volledig aanbod veringen ontwikkeld die niet alleen beantwoorden aan alle operationele noden, maar die ook het comfort bieden van een personenwagen:

  • op de vooras onafhankelijke wielvering met hydraulische telescopische schokdempers en dwarsveer (of ook met een torsiebalk en stabilisatorstang);
  • op de achteras parabolische, halfelliptische en luchtvering.

Een perfecte missie is niet mogelijk zonder comfort

 

Het interieur van de Nieuwe Daily bestelwagen biedt meer comfort, beschikt over meer functies en is uitgerust met nieuwe verstelbare zetels (vooruit, achteruit en hellingshoek rugleuning) én een verstelbaar stuurwiel (45 mm in de hoogte). De ergonomische zetels en de comfortabel opgestelde besturingselementen zorgen ervoor dat de bestuurder zo weinig mogelijk vermoeid raakt en zich nog beter dan vroeger op de bediening van zijn voertuig kan concentreren. Ook de levenskwaliteit aan boord van het voertuig gaat erop vooruit dankzij de nauwgezette aandacht die aan de geluidsisolatie van de Nieuwe Daily werd besteed. In- en uitstappen gaat vlot en makkelijk dankzij de wijd openzwaaiende deuren en de treden met antislipoppervlak. De versnellingspook is nu ook makkelijker te bedienen en neemt minder plaats in, waardoor u vrijer kunt bewegen in de cabine. In de cabine zijn verder nog vier DIN-opbergvakken voorzien waarin u alle gereedschappen die u vaak nodig hebt, binnen handbereik kunt houden. Bovendien kan onder de zitbank voor de twee passagiers een uittrekbaar opbergvak met een capaciteit van ongeveer zes liter worden geïnstalleerd. Andere features zijn de uittrekbare schrijftafel in de rugleuning, die op het stuurwiel kan worden bevestigd, en een compartiment voor een netbook. De Nieuwe Daily voelt aan als een personenauto. De geometrie van de voorvering werd ontworpen met het oog op een kleinere draaicirkel en een uitzonderlijke wendbaarheid in krappe ruimtes (de minimale draaicirkel bedraagt slechts 11,5 meter). Als er onverwacht voor een hindernis moet worden uitgeweken, reageert de Nieuwe Daily dankzij het ESP-systeem van de nieuwste generatie op een veilige en dynamische manier – zelfs als hij volgeladen is.

U hebt de keuze uit een volledig gamma infotainment-oplossingen. Blue & Me™ is met meer dan 1,5 miljoen units geïnstalleerd het populairste infotainmentplatform ter wereld. Met dit systeem, dat samen met Microsoft™ werd ontwikkeld, kunt u telefoneren, tekstberichten ontvangen en de telefoonlijst van uw gsm beheren via een Bluetooth®-aansluiting en kunt u met behulp van Mediaplayer en een USB-poort muziek op mp3-bestanden afspelen.

Ook heldhaftig wanneer het op veiligheid aankomt

De Nieuwe Daily bestelwagen is altijd al een baanbreker op het vlak van actieve en passieve veiligheid geweest.
De semi front cabine is ideaal voor het opvangen van de krachten die bij frontale aanrijdingen vrijkomen en garandeert meer veiligheid en lagere herstellingskosten.

De innovatieve technologie die in de Nieuwe Daily wordt toegepast, haalt alle risico’s uit uw werk. De nieuwe koplampunits zijn uitgerust met DRL (Daytime Running Lights) en de laaggeplaatste mistlampen (optie) zijn uitgerust met een meesturend systeem, waardoor het wegdek voor u altijd wordt verlicht, ongeacht welke bochten u neemt. Voortaan is de Nieuwe Daily ook uitgerust met ESP9 met actieve sensoren en nieuwe functies voor een maximale veiligheid op de weg. De Nieuwe Daily was het eerste voertuig in zijn categorie dat op pad werd gestuurd met ESP met stabiliteitscontrole van de lading (die op verzoek met een mechanisch differentieelslot kan worden gecombineerd).

Ook nu weer speelt de Daily een toonaangevende rol met zijn ESP9 met actieve sensoren, waarin alle veiligheidsfuncties van het voertuig zijn geïntegreerd: LAC, ABS, EBD, ASR, MSR, HBA en Hill Holder, TSM, ESC, HRB, HFC, RMI & ROM en CDP.

Alle versies hebben frontale airbags en window bags aan de bestuurders- en aan de passagierszijde.