Project omschrijving

Nieuwe Daily trekker: een dynamische kracht waar u kan op rekenen

De stevige, wendbare en krachtige maar zuinige Nieuwe Daily trekker biedt niet alleen een hoog laadvermogen, maar ook een maximale productiviteit. In dat opzicht biedt hij hét antwoord op al uw transportproblemen.

 

De Nieuwe Daily trekker, een kampioen op het vlak van betrouwbaarheid en stevigheid, toont zich van zijn meest wendbare kant, maar garandeert ook hoge snelheden. Hierdoor kunt u met dit voertuig rekenen op een echte super productiviteit.
De Nieuwe Daily trekker is uitgerust met alles wat hij nodig heeft om alle wegen en opdrachten op een milieuvriendelijke en rendabele manier te lijf te gaan.

 

Een held op de werkvloer, klaar voor eender welke opdracht

De Nieuwe Daily trekker heeft het rijcomfort van een auto én het laadvermogen van een vrachtwagen.

BE rijbewijs

De Nieuwe Daily trekker in combinatie met een variëteit aan opleggers, geeft de Daily optimale gebruiksmogelijkheden met BE-rijbewijs, zoals een laadvermogen tot zo’n 5.700 kg met bijna onbeperkt laadvolume of laadlengte. De gehele aandrijflijn is geoptimaliseerd voor hoge combinatiegewichten, de motoren, de versnellingsbak en de assen hebben de sterkte die kenmerkend is voor Iveco. Naast de standaard enkele cabine kunt u tevens kiezen voor een dubbele vierdeurscabine met ruimte voor 7 personen.

Specificaties (Tachograaf is altijd verplicht)

De standaarduitvoering van de Nieuwe Daily trekker heeft als basismodel de Daily 40C chassis cabine, voorzien van een stalen hulpchassis met koppelschotel. De Daily trekker wordt verder voorzien van een luchtdrukremsysteem voor de beremming van de oplegger.

Maatwerk

De Nieuwe Daily in trekkeruitvoering is maatwerk. Zo is het mogelijk om de trekker en oplegger aan te passen aan verschillende gebruiksomstandigheden. Om het BE rijbewijs maximaal te benutten, is de Nieuwe Daily Trekker geschikt om te rijden met opleggers tot een combinatiegewicht van maximaal 8,75 ton. Ideaal voor het vervoer van vee, bouwmachines, personenauto’s en volumetransport.

Klaar voor alle werk

Alle transmissies van de Nieuwe Daily trekker werden speciaal ontworpen om het brandstofverbruik en de emissies te minimaliseren. Het gamma werd intussen met een nieuwe transmissie uitgebreid: een speciale zesbak die het potentieel van de nieuwe 205 pk sterke motor met zijn maximale koppel van 470 Nm optimaal moet benutten.

Voor de Daily werd ook een volledig aanbod veringen ontwikkeld die niet alleen beantwoorden aan alle operationele noden, maar die ook het comfort bieden van een personenwagen:

  • op de vooras onafhankelijke wielvering met hydraulische telescopische schokdempers en dwarsveer (of ook met een torsiebalk en stabilisatorstang);
  • op de achteras parabolische, halfelliptische en luchtvering.

Onklopbaar vermogen en milieuvriendelijkheid

 

De Nieuwe Daily trekker beschikt over het breedste en meest innovatieve motoren gamma op de markt van het commerciële transport én is de belichaming van de beste en meest milieuvriendelijke motortechnologie.

Door de toepassing van technologieën zoals Multijet II, Start&Stop en Gear Shift Indicator is de Nieuwe Daily gewoonweg onklopbaar op het vlak van vermogen, koppel, efficiëntie en emissies. De 3.0 liter-motoren zijn bijzonder soepel (waarbij het maximale koppel al bij lage toerentallen beschikbaar wordt en daarna over een breed toerenbereik constant blijft). Het voertuig biedt daardoor voor alle type opdrachten optimale prestaties. De grote betrouwbaarheid en de vlotte toegankelijkheid tot onderdelen die regelmatig moeten worden geïnspecteerd zorgen voor kortere stilstandtijden en lagere bedrijfskosten. Het volledige motorengamma beantwoordt aan de Euro5- of de EEV-standaarden en wordt met belangrijke nieuwe ontwikkelingen op pad gestuurd:

• De krachtigste viercilinder dieselmotor op de markt: de 205 pk sterke 3.0 liter-motor met Twin Turbo-technologie met intercooling en een maximaal koppel van 470 Nm. Dit is de eerste krachtbron in deze categorie die – dankzij het gebruik van twee turbo’s – de vermogenskaap van 200 pk overschrijdt. Daarbij wordt de ene turbo met een lage inertie gebruikt om bij lage toerentallen onmiddellijk te reageren op de input van de bestuurder en wordt de tweede turbo aan het werk gezet zodra het maximale vermogen wordt gevraagd.

• Een nieuwe 146 pk sterke 3.0 liter-dieselmotor met een turbo met variabele geometrie die goed is voor een maximaal koppel van 370 Nm. Hij vormt een mooie aanvulling op de 170 pk sterke 3.0 liter Twin Turbo en de 136 pk 3.0 liter Natural Power-motoren en vervolledigt het aanbod EEV (Environmentally-friendly Enhanced Vehicle)-motoren die emissieniveaus halen die veel lager liggen dan de waarden die door de standaarden worden opgelegd.

Alle dieselmotoren van de Nieuwe Daily zijn standaard uitgerust met een roetfilter.

Een perfecte missie is niet mogelijk zonder comfort

 

Het interieur van de Nieuwe Daily trekker biedt meer comfort, beschikt over meer functies en is uitgerust met nieuwe verstelbare zetels (vooruit, achteruit en hellingshoek rugleuning) én een verstelbaar stuurwiel (45 mm in de hoogte). De ergonomische zetels en de comfortabel opgestelde besturingselementen zorgen ervoor dat de bestuurder zo weinig mogelijk vermoeid raakt en zich nog beter dan vroeger op de bediening van zijn voertuig kan concentreren. Ook de levenskwaliteit aan boord van het voertuig gaat erop vooruit dankzij de nauwgezette aandacht die aan de geluidsisolatie van de Nieuwe Daily werd besteed. In- en uitstappen gaat vlot en makkelijk dankzij de wijd openzwaaiende deuren en de treden met antislipoppervlak. De versnellingspook is nu ook makkelijker te bedienen en neemt minder plaats in, waardoor u vrijer kunt bewegen in de cabine. In de cabine zijn verder nog vier DIN-opbergvakken voorzien waarin u alle gereedschappen die u vaak nodig hebt, binnen handbereik kunt houden. Bovendien kan onder de zitbank voor de twee passagiers een uittrekbaar opbergvak met een capaciteit van ongeveer zes liter worden geïnstalleerd. Andere features zijn de uittrekbare schrijftafel in de rugleuning, die op het stuurwiel kan worden bevestigd, en een compartiment voor een netbook. De Nieuwe Daily voelt aan als een personenauto.

U hebt de keuze uit een volledig gamma infotainment-oplossingen. Blue & Me™ is met meer dan 1,5 miljoen units geïnstalleerd het populairste infotainmentplatform ter wereld. Met dit systeem, dat samen met Microsoft™ werd ontwikkeld, kunt u telefoneren, tekstberichten ontvangen en de telefoonlijst van uw gsm beheren via een Bluetooth®-aansluiting en kunt u met behulp van Mediaplayer en een USB-poort muziek op mp3-bestanden afspelen

Ook heldhaftig wanneer het op veiligheid aankomt

De Nieuwe Daily trekker is altijd al een baanbreker op het vlak van actieve en passieve veiligheid geweest.
De semi front cabine is ideaal voor het opvangen van de krachten die bij frontale aanrijdingen vrijkomen en garandeert meer veiligheid en lagere herstellingskosten.

De innovatieve technologie die in de Nieuwe Daily wordt toegepast, haalt alle risico’s uit uw werk. De nieuwe koplampunits zijn uitgerust met DRL (Daytime Running Lights) en de laaggeplaatste mistlampen (optie) zijn uitgerust met een meesturend systeem, waardoor het wegdek voor u altijd wordt verlicht, ongeacht welke bochten u neemt.

Ook nu weer speelt de Daily een toonaangevende rol met alle veiligheidsfuncties van het voertuig geïntegreerd: LAC, ABS, EBD, ASR, MSR, HBA en Hill Holder, TSM, ESC, HRB, HFC, RMI & ROM en CDP.

Alle versies hebben frontale airbags en window bags aan de bestuurders- en aan de passagierszijde.